Tweakers.net afkickkliniek!

Door SpeedingWilly op donderdag 2 september 2010 09:43 - Reacties (26)
Categorie: -, Views: 5.150

Soms denk ik wel eens: “Ben ik tweakers.net verslaafd?”. Mijn dag begint steevast met het bekijken van de homepage voor het laatste nieuws, waarna ik snel naar het forum ga om alle nieuwe berichten te lezen in de topics waarin ik geïnteresseerd ben. Verder bezoek ik de Pricewatch, Productreviews en Jobs secties ook regelmatig. Nu is daar ook de Tweakblogs bijgekomen en deze blog is mijn eerste bijdrage.

Als ik naar mijn daginvulling kijk hoort Tweakers.net naast eten, slapen, werken en TV kijken tot de standaard daginvulling. Als ik maar één site zou mogen bezoeken op internet is de keus voor mij niet moeilijk: Tweakers.net! Daar kan ik mij uren mee vermaken. Bij veel andere sites (b.v. nieuwssites) klik ik snel door het laatste nieuws, waarna ik na enkele minuten de site al weer verlaat.

De vraag die nu oprijst, is de volgende: “Ben ik nu Tweakers.net verslaafd?”. Deze vraag vind ik moeilijk te beoordelen. Als je kijkt naar de hoeveelheid tijd die ik per dag doorbreng zou je zeggen van wel, namelijk 1-2 uur per dag. Dit is zichtbaar in de hoeveelheid Tweakotine die ik scoor. Ik hoor standaard bij de top 1000. Als je echter kijkt naar de hoeveelheid Karma, dan zit ik op het moment van schrijven tussen de 7000-8000, waarmee ik bij de top 7000 hoor. Tweakotine is natuurlijk de belangrijkste maat voor ‘Tweakers.net verslaafdheid’, maar Karma heeft hier natuurlijk ook mee te maken. Je kunt Karma namelijk alleen maar verdienen als je actief bent op Tweakers.net (zoals het plaatsen van reacties, productreviews, shopreviews, forumposts, prijzen, Vraag & Aanbod-advertenties, het doen van moderaties en nog vele andere input op Tweakers.net).

Volgens Wikipedia is de betekenis van een verslaving de volgende: “verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten. Als het lichaam deze stof of gewoonte dan moet loslaten kunnen er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden bij deze persoon”.

Een verslaving (zoals aan drank, drugs, sigaretten, …) voldoet hier uiteraard aan. Maar als ik kijk naar mijn Tweakers.net verslaving klopt dit niet helemaal. Ik kan namelijk deze verslaving heel gemakkelijk loslaten en ik heb ook geen last van ontwenningsverschijnselen. Als ik namelijk voor langere tijd niet de beschikking heb over internet, zoals bijvoorbeeld tijdens (een lange) vakantie, heb ik hier helemaal geen probleem mee. Dat is soms zelfs fijn, want verandering van spijs doet eten! Dat wil niet zeggen dat ik niet zo nu en dan Tweakers.net check, maar dan praat je over enkele minuten per dag als ik de mogelijkheid al heb.

Ik denk dus dat ik zelf geen Tweakers.net afkickkliniek nodig heb. Tweakers.net past gewoon in de manier waarop ik mijn leven invul.

Hebben jullie wel een Tweakers.net afkickkliniek nodig?