Tweakers.net afkickkliniek!

Door SpeedingWilly op donderdag 2 september 2010 09:43 - Reacties (26)
Categorie: -, Views: 5.150

Soms denk ik wel eens: “Ben ik tweakers.net verslaafd?”. Mijn dag begint steevast met het bekijken van de homepage voor het laatste nieuws, waarna ik snel naar het forum ga om alle nieuwe berichten te lezen in de topics waarin ik geïnteresseerd ben. Verder bezoek ik de Pricewatch, Productreviews en Jobs secties ook regelmatig. Nu is daar ook de Tweakblogs bijgekomen en deze blog is mijn eerste bijdrage.

Als ik naar mijn daginvulling kijk hoort Tweakers.net naast eten, slapen, werken en TV kijken tot de standaard daginvulling. Als ik maar één site zou mogen bezoeken op internet is de keus voor mij niet moeilijk: Tweakers.net! Daar kan ik mij uren mee vermaken. Bij veel andere sites (b.v. nieuwssites) klik ik snel door het laatste nieuws, waarna ik na enkele minuten de site al weer verlaat.

De vraag die nu oprijst, is de volgende: “Ben ik nu Tweakers.net verslaafd?”. Deze vraag vind ik moeilijk te beoordelen. Als je kijkt naar de hoeveelheid tijd die ik per dag doorbreng zou je zeggen van wel, namelijk 1-2 uur per dag. Dit is zichtbaar in de hoeveelheid Tweakotine die ik scoor. Ik hoor standaard bij de top 1000. Als je echter kijkt naar de hoeveelheid Karma, dan zit ik op het moment van schrijven tussen de 7000-8000, waarmee ik bij de top 7000 hoor. Tweakotine is natuurlijk de belangrijkste maat voor ‘Tweakers.net verslaafdheid’, maar Karma heeft hier natuurlijk ook mee te maken. Je kunt Karma namelijk alleen maar verdienen als je actief bent op Tweakers.net (zoals het plaatsen van reacties, productreviews, shopreviews, forumposts, prijzen, Vraag & Aanbod-advertenties, het doen van moderaties en nog vele andere input op Tweakers.net).

Volgens Wikipedia is de betekenis van een verslaving de volgende: “verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten. Als het lichaam deze stof of gewoonte dan moet loslaten kunnen er ernstige ontwenningsverschijnselen optreden bij deze persoon”.

Een verslaving (zoals aan drank, drugs, sigaretten, …) voldoet hier uiteraard aan. Maar als ik kijk naar mijn Tweakers.net verslaving klopt dit niet helemaal. Ik kan namelijk deze verslaving heel gemakkelijk loslaten en ik heb ook geen last van ontwenningsverschijnselen. Als ik namelijk voor langere tijd niet de beschikking heb over internet, zoals bijvoorbeeld tijdens (een lange) vakantie, heb ik hier helemaal geen probleem mee. Dat is soms zelfs fijn, want verandering van spijs doet eten! Dat wil niet zeggen dat ik niet zo nu en dan Tweakers.net check, maar dan praat je over enkele minuten per dag als ik de mogelijkheid al heb.

Ik denk dus dat ik zelf geen Tweakers.net afkickkliniek nodig heb. Tweakers.net past gewoon in de manier waarop ik mijn leven invul.

Hebben jullie wel een Tweakers.net afkickkliniek nodig?

Reacties


Door Tweakers user ReLexEd, donderdag 2 september 2010 09:55

Afkickkliniek....

Een goeie kennis zei ooit tegen me, neem een hobby/verslaving die je je kunt veroorloven!

En net al je al aangaf, als er geen beschikking over internet is, dan mis ik het wel, maar ga niet naarstig op zoek naar een open Wifi-puntje.... (meestal dan ;))

Door Tweakers user X-DraGoN, donderdag 2 september 2010 10:04

Niet nodig, wel herkenbaar verhaal, alleen is het bij mij niet zo erg te zien in het Tweakotine & Karma. Ik lees meer als ik reageer. Ik denk meestal dat ik toch niet veel nuttig toe te voegen heb aan de discussie en dan meng ik me maar gewoon niet.

Door Tweakers user Joindry, donderdag 2 september 2010 10:14

Ik vertrek deze zondag twee weken naar zuid Frankrijk met de wederhelft. Geen internet, geen TV, waarschijnlijk geen GSM ontvangst (we zitten echt in the middle of nowhere)

Ik ben toch een beetje bezorgd,
zij zegt dat het mij eens goed zal doen weg van dat alles, maar ik zit toch gemiddeld zo een 12-14u/dag achter een pc op een weekdag. Mijn tweakotinestatus is ook "verslaafde" (net geen "500")

Ik durf gerust toegeven dat ik verslaafd ben aan technologie, ik ben er continu mee bezig en het is een standaard geworden. bluetooth in de auto, mp3 in de auto. ebuddy op de gsm tijdens de werkuren. tv op mijn tweede computerscherm terwijl ik op mijn eerste scherm wat anders doe. krant lezen, productreviews, gelukkig geen facebook!!
voor de rest: Hoe meer, hoe beter.

Nu ik er nog eens goed over nadenk, ik maak me wel serieus zorgen!! mss toch stiekem mijn laptop meesmokkelen tss mijn proper ondergoed (ja ik heb een probleem)

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 september 2010 10:15]


Door Tweakers user sypie, donderdag 2 september 2010 10:25

Ik maak me ook zorgen om jou. Over 60 jaar ben je oud, heb je heel veel gelezen maar weet je nog niet hoe je vrouw in elkaar steekt, is je leventje aan je voorblij geflitst omdat je het geen aandacht hebt gegeven.

Get a life, or download one.

Door Tweakers user enverlin, donderdag 2 september 2010 10:26

Redelijk herkenbaar ja. Tweakers is wel een vast onderdeel van mijn dag. Ik lees het bij het ontbijt, ik check het op me werk en 's avonds kan ik me er prima mee vermaken.

Onbewust surf ik regelmatig naar tweakers zonder dat ik daar echt aanleiding voor heb. Dat vind ik wel verontrustend want ik heb genoeg andere dingen te doen hier op het werk.

Door Tweakers user 278922, donderdag 2 september 2010 10:26

Ik kan namelijk deze verslaving heel gemakkelijk loslaten
Jaaaa.. dat zeggen ze allemaal ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 september 2010 10:27]


Door Tweakers user Joindry, donderdag 2 september 2010 10:28

sypie schreef op donderdag 02 september 2010 @ 10:25:
Ik maak me ook zorgen om jou. Over 60 jaar ben je oud, heb je heel veel gelezen maar weet je nog niet hoe je vrouw in elkaar steekt, is je leventje aan je voorblij geflitst omdat je het geen aandacht hebt gegeven.

Get a life, or download one.
Weet jij dan wel hoe een vrouw in elkaar steekt? dan zou ik er toch een boek over schrijven, miljoenen mannen zitten volgens mij te wachten achter een dergelijke handleiding.
Ik vind een beetje vrouwelijk drama, best wel leuk in mijn relatie. Dan maakt zij zich druk omdat de buurvrouw te luid haar de deur van de wasmachine dichtslaat en dan vind ik mijn vriendin weer schattig.
Wat kan ik zeggen, begrip wordt overschat 8)7

@Speedingwilly hieronder: Strak plan, we hebben op zich geen concrete plannen buiten, er even vantussen zijn. Dinge om te doen bekijken we wel als we eenmaal daar zijn.
edit typo's

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 september 2010 10:46]


Door Tweakers user SpeedingWilly, donderdag 2 september 2010 10:33

Klinkt heel herkenbaar. Mijn Tweakers.net verslaving heeft zeker te maken met mijn technology verslaving.

Als je met een concreet doel op vakantie gaat zou ik me geen zorgen maken. Of het nu op het strand liggen is met een goed boek, of natuur of cultuur opsnuiven maakt niet uit. Als je je echter gaat vervelen dan wil je natuurlijk Tweakers.net checken!

En als je toch je laptop wil meenemen kun je altijd de smoes gebruiken dat het voor het backuppen van je foto's is :)

Door Tweakers user nero355, donderdag 2 september 2010 10:49

Joindry schreef op donderdag 02 september 2010 @ 10:28:
Weet jij dan wel hoe een vrouw in elkaar steekt?
Hij heeft het over 1 vrouw en niet vrouwen in het algemeen : LEZEN !!! eerst dan een reply posten :P

Ik dacht altijd dat ik verslaafd was, maar elke vakantie merk ik weer dat ik best zonder kan :*)

Door Tweakers user Tsurany, donderdag 2 september 2010 10:50

Als ik merk dat ik op vakantie me prima red zonder Tweakers.net en als ik een week klus bij m'n vriendin m'n laptop maar 1x heb aangezet dan vind ik het allemaal enorm meevallen.

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 2 september 2010 11:07

Het gevaar van een verslaving is niet de afhankelijkheid van iets. Immers, we zijn allemaal afhankelijk van eten, drinken en zuurstof. Het gevaar ontstaat als "het" ons beperkt in het normaal functioneren.

Als je gewoon een sociaal leven hebt, een normale ;) conditie hebt en gewoon centjes verdient zie ik geen enkel probleem om een koffie en tweakers verslaving te hebben!

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 september 2010 11:07]


Door Tweakers user jbdeiman, donderdag 2 september 2010 11:27

Niet nodig, als ik wel beschikking heb over internet dan kijk ik vaak wel even, maar op vakantie kijk ik alleen af en toe mijn mail, maar dan geen tweakers voor mij. Ik lees me wel weer bij (op hoofdzaken) als ik weer terugben.

Door Tweakers user Neverwinterx, donderdag 2 september 2010 11:37

Het woord "verslaving" wordt tegenwoordig al te licht in de mond genomen.

Door Tweakers user Magneto II, donderdag 2 september 2010 12:10

Herkenbaar verhaal maar ik red het zo wel.

Door Tweakers user loewie1984, donderdag 2 september 2010 12:19

Ik herken het, zo heb ik een hele riedel aan sites die ik elke ochtend afloop. Maar het begint en eindigd met tweakers.net 's ochtends op mijn werk als de pc aangaat is dat de eerste site die die dag het levenslicht ziet. Kom ik 's avonds thuis van mijn werk en gaat de pc aan, dan is t.net wederom de site met de primeur nadat windows volledig geladen is :) Tweakotine heb ik eigenlijk nooit naar gekeken, maar ik kan wel stellen dat ik per uur gemiddeld 3 a 4 keer op de site kijk. Verslaafd nee, kan goed zonder maar ben toch altijd benieuwd of er nieuws is en of nog iemand gereplyed heeft op posts in topics.

stats:
karma #637
tweakotine: #1104
status: toch verslaafd :P


Door Tweakers user BeerenburgCola, donderdag 2 september 2010 12:55

Praten over je tweakers.net verslaving op tweakers.net is net zoiets als praten over je drank verslaving in de kroeg. 8)7


Door Tweakers user TIGER79, donderdag 2 september 2010 13:14

lol had nog nooit naar die tweakotine gekeken,
maarre dit is het resultaat van het veelvuldig browsen naar tweakers :
Tweakotine #568 556

Door Tweakers user SpeedingWilly, donderdag 2 september 2010 13:17

Mijn tweakotine is vandaag ook sky-high, maar dit komt vooral door een aantal geschreven reviews en deze blog (als die meetelt?).

Door Tweakers user Puch-Maxi, donderdag 2 september 2010 15:53

Dit vraagt om een poll! :)

Poll: Is SpeedingWilly verslaafd aan Tweakers.net?
Ja
Nee
Misschien

Tussenstand

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 september 2010 15:55]


Door Tweakers user himlims_, donderdag 2 september 2010 16:36

simpele test; blokkeer tweakers.net een week - kijk of dan de wereld is ingestort

Door Tweakers user Cave_Boy, donderdag 2 september 2010 18:30

Ik voel me stiekum erg schuldig ik maak stagaires die ik krijg vaak Tweakers verslaafd:$ Je kan er ook zoveel in opzoeken aan antwoorden...

Misschien een module dat je max zoveel uur op Tweakers mag zitten? Zullen we rustig beginnen 23 uur per dag max?

Door Tweakers user -Cn-, donderdag 2 september 2010 21:13

Ik dacht laat ik eens even kijken naar mijn tweakotine #148 842 :$ / Karma #13454 3.338 ik moet het niet van mijn karma hebben.

Tja moet toch wat als je Techniek verslaafd ben en tweakers je startpagina is ^^. Techniek blijft me boeien ^^

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 september 2010 21:15]


Door Tweakers user Joindry, vrijdag 3 september 2010 08:28

Haha,

Mijn vriendin kunnen overtuigen de laptop mee te nemen om "foto's te backuppen" en ben erachter gekomen dat er een wifispot is in de bar op reis. :Y)
Klein overwinningsdansje

Door Tweakers user Gaming247, maandag 13 september 2010 15:29

In mijn ervaring is een verslaving vaak iets is dat je gebruikt om gevoelens/ervaringen te onderdrukken of eraan te ontsnappen, dan wel in het verleden als voor situaties die nog moeten komen. Vaak is dit om pijn te vermijden, en dan vooral pijn in de zin van angst en verdriet. (Hoewel het op den duur juist meer pijn oplevert, dat terzijde)

Met een hobby is niks mis, maar ga eens bij jezelf na wat werkelijk de reden is waarom je dit doet.
Dat tweakers.net interessant is, en dat jij dat ook vindt dat geloof ik wel nu ik je blog heb gelezen, maar of dat de enige reden is dat jij het doet weet je alleen zelf.

Reageren is niet meer mogelijk